Köpvillkor som gäller vid onlineköp

Försäljning sker endast till myndig person över 18 år. Genom att bekräfta köpet godkänner du ABC-medical ABs (nedan kallat ABC) köpvillkor. När du bekräftat ditt köp skickas en bekräftelse på din order till den e-postadress som du angivit i kassan. Detta e-mail utgör information om innehållet i beställningen.

Om felaktigheter i pris och leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig förbehåller sig ABC rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen ändra eller annullera din beställning. Eventuella frågor kring din order hänvisar vi till vår kundtjänst. ABC förbehåller sig rätten att neka en order.

Priser och sortiment
Priserna är angivna i svenska kronor. Priserna som anges är alltid exklusive moms. Leveransen sker fraktfritt vid order över 500 kronor ex moms. Eventuella fraktavgifter tillkommer i kassan efter val av adress och fraktsätt. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid prisjusteringar på lagd beställning informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning.

Falska beställningar
Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök kommer ABC att polisanmäla ärendet.

Betalning

Betalning sker mot faktura, Betalningsvillkor 30 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 12% . Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker. För privatperson sker leverans endast till folkbokförd adress.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa ABC medical AB på 08-511 775 05 vardagar mellan 08.30 – 16.00. Du kan också skicka e-post till info@abcmedical.se

Leveransvillkor privatkunder

Vi beräknar att skicka din order nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 12.00.

Leveranstid
Vi beräknar att skicka ordern nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 12.00. Oftast har du din order inom 3 arbetsdagar.

Leverans

Order som går att skicka som paket, skickas med Schenker till leveransadressen. Om det är en privatadress går paketet till närmaste utlämningsställe.

Kvittering
Vid avlastning måste varorna inspekteras av mottagare samt kvitteras. Synliga skador på godset, emballage eller avsaknad av kolli skall skriftligen noteras på fraktsedeln av både chaufför och dig direkt vid mottagandet. Skadan/avsaknaden anmäls därefter av dig till ABCs kundtjänst. Dolda skador ska rapporteras inom 7 dagar. Dokumentera skadorna med foto. Spara skadat gods tills du har fått din ersättningsleverans.

Transportskador
Eventuella skador under transporten står ABC för. Om du vid mottagandet mot förmodan skulle upptäcka att försändelsen är transportskadad, skall du genast på plats anmäla detta till speditören. Om speditören inte tar på sig skadeansvar, skall du kontakta vår Kundservice. Detsamma gäller för eventuella dolda skador som upptäckts inom 10 dagar från mottagandet. Vid retur till ABC, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

Reklamation/Ångerrätt

Ångerrätt
Som kund har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från dagen du har tagit emot varan eller hämtat den på aviserat utlämningsställe. Du står själv för kostnaden för att skicka tillbaka varan du köpt. Din ursprungliga fraktkostnad återbetalas tillsammans med återinsättning av varans värde.

Reklamation/Returnera vara
Om du har fått en felexpedierad vara eller om du vill returnera en vara bör du så fort som möjligt kontakta oss. Enklast gör du detta genom att kontakta vår kundservice på 08-511 775 05 eller via email kundservice@abcmedical.se. Detta gäller även om du fått en felaktig vara som behöver reklameras. Om en vara är felaktig eller felexpedierad står vi självklart för returfrakten.

Återbetalningar
I de fall återbetalningar är aktuella så görs detta i första hand genom återinsättning till det betalsätt som du ursprungligen använde. Återbetalningen sker oftast inom några dagar från det att ärendet som orsakar återbetalningen är avslutat och senast inom 14 dagar.

Om du anser att vi har hanterat en reklamation felaktigt har du möjlighet att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se. Du har även möjlighet att vända dig till Europeiska kommissionens organ för alternativ tvistelösning online för konsumenter på www.ec.europa.eu/consumers/odr.

Sekretess & säkerhet

Personuppgifter
När lägger en order på abcmedical.se uppger du dina personuppgifter såsom namn och adress. Genom att du accepterar våra köpvillkor godkänner du att vi sparar och använder dessa för att fullfölja våra åtaganden mot dig som kund.

Som kund har du enligt Personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att den ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår kundservice. Vi kommer aldrig att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Om du inte accepterar våra köpvillkor kan du inte heller handla på abcmedical.se.